Актуелно
 • мај 2016

  Повелете на свежи органски овошје и зеленчук

  Кај нас можете да најдете свежи зеленчук и овошје од Македонија одгледани на природен начин без хемиски средства, пестициди и вештачко ѓубре. Повелете да се уверите!

 • круси 2

  Пристигнаа првите есенски органски круши!

  Цената за членови е 105 ден/кг, за нечленови 130 ден/кг. Резервирајте на 071 86 30 89 или повелете директно во продавницата во Тафталиџе.

 • свежа аронија 2016

  Пристигна свежа аронија

  Ако затаивте на железо на сметка на шеќерите од лубеница и диња, еве ја шансата да надокнадите 😉

 • IMG_6604

  Се одржа Food Talk во Брвеница

  Во неделата бевме дел од конференција за храна „Food Talk”, одржана во „Електра гарден“ на покана на Убавина и Здравје

 • IMG_5706

  Прва конференција за социјални иновации

  Се одржа денеска во МКЦ

 • degrowth_conference_budapest_20161_4

  “Без раст” конференција

  30 Август – 03 Септември 2016 во Будимпешта

 • Zeleni Idei 615x440

  Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

  И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

 • trmka4

  Кошници полни пчели во Македонија!

  Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

 • portokali2

  Човековиот ум наспроти природата – 0:1

  Само кога природата би создала подобар начин….

 • pol

  Во посета на пермакултурните градини во Шипка, Бугарија

  Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

 • зелени идеи2

  Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

  Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

Најнови вести
IMG_6604

Се одржа Food Talk во Брвеница

Во неделата бевме дел од конференција за храна „Food Talk”, одржана во „Електра гарден“ на покана на Убавина и Здравје

IMG_5706

Прва конференција за социјални иновации

Се одржа денеска во МКЦ

degrowth_conference_budapest_20161_4

“Без раст” конференција

30 Август – 03 Септември 2016 во Будимпешта

Zeleni Idei 615x440

Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

trmka4

Кошници полни пчели во Македонија!

Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

portokali2

Човековиот ум наспроти природата – 0:1

Само кога природата би создала подобар начин….

pol

Во посета на пермакултурните градини во Шипка,...

Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

зелени идеи2

Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

IMG_5573

Кои диви билки можете да ги јадете...

Miss Дива (Салата) Викендот беше прекрасна можност да се ужива во градината, сонцето и благото наговестување на есента. Во овој период од годината главно берам…

online-media

Електронски

http://plusinfo.mk/vest/55918/probajte-gi-organskite-proizvodi-od-nasha-dobra-zemja- http://www.biznisvesti.mk/odrzhana-prezentatsijata-na-zelenata-biznis-ideja-nasha-dobra-zemja/ http://plusinfo.mk/vest/55918/probajte-gi-organskite-proizvodi-od-nasha-dobra-zemja- http://www.biznisvesti.mk/proglaseni-pobednitsite-od-konkursot-filantropija-preku-zeleni-idei/ http://daily.mk/vesti/probajte-organskite-proizvodi-nasha-dobra-zemja  

perma

Наша Добра Пермакултура

Како прво наградени на регионалниот натпревар Зелени Идеи и Филантропија 2015 добивме поддршка од 10.000$ со кои во текот на 2015 и 2016 реализиравме проект…

swiss

Поддршка од Swiss contact

   

social

Прва награда социјално претприемништво 2015

Во 2015 ја освоивме првата награда за социјално претприемништво во Македонија и од Шпаркасе Банка добивме 3.000 евра.

green

Зелени Идеи

По националната победа на натпреварот Зелени Идеи и Филантропија 2015:    

doc

Документарец

Додека сеуште ги подигнувавме производите во Автономно Културно Социјалниот Центар кај Песталоци, го овековечивме тој период на задругата со ова видео изработено волонтерски од драгиот…

Актуелно
 • мај 2016

  Повелете на свежи органски овошје и зеленчук

  Кај нас можете да најдете свежи зеленчук и овошје од Македонија одгледани на природен начин без хемиски средства, пестициди и вештачко ѓубре. Повелете да се уверите!

 • круси 2

  Пристигнаа првите есенски органски круши!

  Цената за членови е 105 ден/кг, за нечленови 130 ден/кг. Резервирајте на 071 86 30 89 или повелете директно во продавницата во Тафталиџе.

 • свежа аронија 2016

  Пристигна свежа аронија

  Ако затаивте на железо на сметка на шеќерите од лубеница и диња, еве ја шансата да надокнадите 😉