Наша Добра Пермакултура
Едукација / Зелени Идеи / Медиуми / Пермакултура

Како прво наградени на регионалниот натпревар Зелени Идеи и Филантропија 2015 добивме поддршка од 10.000$ со кои во текот на 2015 и 2016 реализиравме проект “поддршка на мали органски производители од Македонија”. Во склоп на проектот одржавме 72 часовна обука по пермакултура (заедно со Зелената Арка), одржавме повеќе работни акции кај производителите (отворени за јавноста), го градевме знаењето за одржливото живеење севкупно создавајќи група на луѓе со малку подлабоки познавања за пермакултурата.

На видеата повеќе за активностите во проектот:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉