“Без раст” конференција
Едукација / Одржливост

5тата Интернационална Конференција Без Раст (Degrowth) (30 Август – 3 Септеммври 2016) ќе се одрижи во Будимпешта на Универзитетот Корвинус. Конференцијата ќе ги поврзе најзначајните аналитичари и говорници против раст, заедно со академска и партиципативна публика од Унгарија и поширокиот реон. Во исто време, Будимпешта ќе биде домаќин на првата Недела Без Раст, која ќе престави бројни активности против раст, практични примери и говори од преставници на инстистуции.

Повеќе за конференцијата можете да прочитате тука (Наша Добра Земја придонесе за пренос на информациите за конференцијата на македонски) и тука.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉