Човековиот ум наспроти природата – 0:1
Одржливост

Хол Фудс Маркет (Whole Foods Market – супер маркет за органска и храна без вештачки додатоци) во своите маркети го имаат понудено ова решение (!) за портокал. По постирањето на сликата на Твитер од страна на активистка за зачувување на природата, Холд Фудс го повлкуваат производот со објаснување: “дефинитивно наша грешка. Портокалите во пластика се тргнати од продажба, и ќе ги оставиме во нивната природна опаковка – лушпата”. Организации како Пластиката Загадува (Plastic Pollutes)  ја имаат поддржано рекацијата на Хол Фудс, истражувајќи на темата забелжавме дека има и коментири дека има луѓе со посебни потреби кои не можат да излупат портокал.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉