Кошници полни пчели во Македонија!
Одржливост / Пчели

Денеска заменети со дрвени сандаци, плетените кошници за пчели кои се користеле порано се викаат трмки. Во Делчево постојат пчелари кои сеуште ги користат!

Најстариот пчелар во Македонија кој има 94 години активно произведува мед. Дали поради консумирањето на медот, или чистиот воздух во Делчево – му завидуваме на виталноста <3

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉