Автор: dbzdmin

Пролет и мирисот на свежо искосена трева

Работам, слушам бучава, погледнувам комшијата платил косачи да ја косат тревата во дворот. Куќата е празна, никој всушност не живее во неа, но редовно се одржува. Едниот коси со електрична…

Брошура Пермакултурни алатки за одржливо живеење

Нашата прва брошура за одржливост и пермакултура.

Стандард за производство на храна Наша Добра...

Се обидовме да го создадеме првиот независен стандард.

Во посета на пермакултурните градини во Шипка,...

Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉