Автор: ndbz

,,МИКРОЕКОˮ решение за макропроблемите во земјоделството и...

Линданот е органохлорен пестицид кој од страна на IARC (International Agency for Research on Cancer), во јуни 2015 год. е класифициран како канцерогена супстанца од категорија 1. Во 2009 година…

Неделна органска кошничка

Станете член и секој четврток подигнувате органска кошничка

Вегефест 2016

Чуството дека се` е отидено во неповрат, дека нема луѓе кои вреднуваат вистински работи ни се менува барем во текот на Вегефест. Како и лани, така и годинава импресиите ни…

Отворен ден со “Пријателите на Шара”

Ресторан Принц, Тетово 15 Октомври

Фестивал на органска храна

По 6ти пат се одржа на плоштадот во Скопје

Прогласени наградите за SIA 2016

…..победниците се…..

Се одржа Food Talk во Брвеница

Во неделата бевме дел од конференција за храна „Food Talk”, одржана во „Електра гарден“ на покана на Убавина и Здравје

Прва конференција за социјални иновации

Се одржа денеска во МКЦ

“Без раст” конференција

30 Август – 03 Септември 2016 во Будимпешта

Кои диви билки можете да ги јадете...

Miss Дива (Салата) Викендот беше прекрасна можност да се ужива во градината, сонцето и благото наговестување на есента. Во овој период од годината главно берам плодови, се борам (секогаш) со…

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉