Авокадо со песто од прокељ

Авокадо
Интуитивна кујна: авокадо со песто од прокељ
Авокадо – црна хималајска сол, маслиново масло.
Песто: прокељ, хималајска сол, јаболков оцет, маслиново масло, суво луто пиперче, кромид, ѓумбир, лук се ставаат во сечко.
Пестото се става во авокадото и се става редуциран оцет.
Измислува, готви и јаде,
РР
Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉