Категорија: Стории

Кои диви билки можете да ги јадете...

Miss Дива (Салата) Викендот беше прекрасна можност да се ужива во градината, сонцето и благото наговестување на есента. Во овој период од годината главно берам плодови, се борам (секогаш) со…

Компостирање во двор

Компостирање? Пред да дознаам што е компост, како и сите во Македонија – органскиот отпад од дома, заедно со други отпадоци (остатоци од овошје, зеленчук, лушпи од јајца, непечатена хартија)…

Пролет и мирисот на свежо искосена трева

Работам, слушам бучава, погледнувам комшијата платил косачи да ја косат тревата во дворот. Куќата е празна, никој всушност не живее во неа, но редовно се одржува. Едниот коси со електрична…

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉