Месец: м.г

Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉

Компостирање во двор

Компостирање? Пред да дознаам што е компост, како и сите во Македонија – органскиот отпад од дома, заедно со други отпадоци (остатоци од овошје, зеленчук, лушпи од јајца, непечатена хартија)…

Кошници полни пчели во Македонија!

Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

Човековиот ум наспроти природата – 0:1

Само кога природата би создала подобар начин….

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉