Едукација

Како во секоја сфера, и во хемиски не третираното производство на храна е неопходна постојана едукација и кон производителите, но и кон потрошувачите – да бидат свесни за својот избор, и дека истиот постои. Во моментот работиме на модел кој ќе обезбеди постојана можност за едукација на заинтересираните за нетретирано производство на храна, одржливост и задругарство.

Тука ќе се објавуваат материјали (студии, истражувања, исл) за наведените теми.

За почеток, погледнете ги следните документи веќе достапни на македонски (изработени од Македонската Федерација на Органски Производители): Manual Beginners_MK, _Advanced Manual MK и Consultants_MANUAL_MK.

Дополнително, од страната на Министерството за Земјоделие погледнете ги следните водичи за производство на разни плодови на органски начин: http://www.mzsv.gov.mk/?q=literatura

Бесплатни електронски изданија препорачани од нас:

Повелете и листа на препорачана (странска) литература (пермакултура): Препорачана литература

Дополнително како подмени во едукација ќе ги најдете и брошурата и стандардот изработени од Наша Добра Земја и Зелената Арка.

Успешно!

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉