Loading Настани

« All Настани

  • Овој настан помина.

Форум за суверенитет во исхрана Ниелени

25.10.2016, 09:00 - 30.10.2016, 17:00 CEST

nieleni

Оваа година Ниелени форумот се одржува во Клуј, Романија.

НИЕЛЕНИ – Европско движење за суверенитет во исхраната

Историја на Ниелени. Визијата на европското движење за суверенитет во исхраната с базира на принципите кои се дефинирани на Ниелени Форумот во Мали 2007. Првиот Ниелени форум во Европа се има одржано во Австрија во 2011. Целта на првиот форум беше да ги дефинира маките и стратегиите потребни за да се креира движење на суверенитет во Европа, кое ќе ги предизвикува доминантните сили на производство и консумација застапени во денешното општество.

Суверенитет во исхрана. Суверенитетот во производство и консумација на храна е основно право на луѓето да бидат здрави и да имаат достапна културно соодветна храна произведена на еколошки и одржлив начин, и нивниот начин да самите ги дефинираат своите системи на земјоделско производство.

Движењето во Европа. Ниелени Европа е најширокото интернационално движење со цел да реализира прехрамбена независност и суверенитет во Европа. Целта е да изгради заеднички стратегии со цел да ги реорганизира структурите во нашето општество околу храната и земјоделието денеска.

Повеќе можете да прочитате тука (ЕН).

Наша Добра Земја ќе има свои преставници на форумот, stay tuned за известување после одржувањето!

Детали

Почеток:
25.10.2016, 09:00 CEST
Крај:
30.10.2016, 17:00 CEST

Место на одржување

Unnamed Venue
Cluj Napoka, Romania + Google Map

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉