Органско производство

Начелата на органско производство се веќе стандардизирани (се претпоставува дека “се што е наградено е просечно” – ако го поистоветиме случајот со сертификации во органското производство) и толку детално разработени, што веќе органското и не може да се нарече “движење” како некогаш – недостасува елементот на активизам, едноставно веќе процесите се искомерцијализирани, поистоветени со бренд. Почетоците на органското се поистоветуваат со почетоците на био-динамичното – во раните 1900-ти, од страна на Австрискиот писател, учител и социјален активист Др. Рудолф Штајнер (1861-1925).

IMG_8302

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉