Актуелно
 • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

  И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉

 • Неделна органска кошничка

  Станете член и секој четврток подигнувате органска кошничка

 • Вегефест 2016

  Чуството дека се` е отидено во неповрат, дека нема луѓе кои вреднуваат вистински работи ни се менува барем во текот на Вегефест. Како и лани, така и годинава импресиите ни…

 • Отворен ден со “Пријателите на Шара”

  Ресторан Принц, Тетово 15 Октомври

 • Фестивал на органска храна

  По 6ти пат се одржа на плоштадот во Скопје

 • Прогласени наградите за SIA 2016

  …..победниците се…..

 • Се одржа Food Talk во Брвеница

  Во неделата бевме дел од конференција за храна „Food Talk”, одржана во „Електра гарден“ на покана на Убавина и Здравје

 • Прва конференција за социјални иновации

  Се одржа денеска во МКЦ

 • “Без раст” конференција

  30 Август – 03 Септември 2016 во Будимпешта

 • Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

  И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

 • Кошници полни пчели во Македонија!

  Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

 • Човековиот ум наспроти природата – 0:1

  Само кога природата би создала подобар начин….

 • Во посета на пермакултурните градини во Шипка, Бугарија

  Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

 • Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

  Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

Најнови вести

Електронски

http://plusinfo.mk/vest/55918/probajte-gi-organskite-proizvodi-od-nasha-dobra-zemja- http://www.biznisvesti.mk/odrzhana-prezentatsijata-na-zelenata-biznis-ideja-nasha-dobra-zemja/ http://plusinfo.mk/vest/55918/probajte-gi-organskite-proizvodi-od-nasha-dobra-zemja- http://www.biznisvesti.mk/proglaseni-pobednitsite-od-konkursot-filantropija-preku-zeleni-idei/ http://daily.mk/vesti/probajte-organskite-proizvodi-nasha-dobra-zemja  

Наша Добра Пермакултура

Како прво наградени на регионалниот натпревар Зелени Идеи и Филантропија 2015 добивме поддршка од 10.000$ со кои во текот на 2015 и 2016 реализиравме проект “поддршка на мали органски производители…

Поддршка од Swiss contact

   

Прва награда социјално претприемништво 2015

Во 2015 ја освоивме првата награда за социјално претприемништво во Македонија и од Шпаркасе Банка добивме 3.000 евра.

Зелени Идеи

По националната победа на натпреварот Зелени Идеи и Филантропија 2015:    

Документарец

Додека сеуште ги подигнувавме производите во Автономно Културно Социјалниот Центар кај Песталоци, го овековечивме тој период на задругата со ова видео изработено волонтерски од драгиот Бојан Ѓеорѓиевски:

ТВ

Нашето прво гостување во утринската програма на ТВ Телма. Тремата беше дел од настапот 😉  

Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

Компостирање во двор

Компостирање? Пред да дознаам што е компост, како и сите во Македонија – органскиот отпад од дома, заедно со други отпадоци (остатоци од овошје, зеленчук, лушпи од јајца, непечатена хартија)…

Актуелно
 • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

  И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉