Актуелно
 • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

  И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉

 • Неделна органска кошничка

  Станете член и секој четврток подигнувате органска кошничка

 • Вегефест 2016

  Чуството дека се` е отидено во неповрат, дека нема луѓе кои вреднуваат вистински работи ни се менува барем во текот на Вегефест. Како и лани, така и годинава импресиите ни…

 • Отворен ден со “Пријателите на Шара”

  Ресторан Принц, Тетово 15 Октомври

 • Фестивал на органска храна

  По 6ти пат се одржа на плоштадот во Скопје

 • Прогласени наградите за SIA 2016

  …..победниците се…..

 • Се одржа Food Talk во Брвеница

  Во неделата бевме дел од конференција за храна „Food Talk”, одржана во „Електра гарден“ на покана на Убавина и Здравје

 • Прва конференција за социјални иновации

  Се одржа денеска во МКЦ

 • “Без раст” конференција

  30 Август – 03 Септември 2016 во Будимпешта

 • Марта Мојсова победник на Зелени Идеи 2016!

  И оваа година добивме македонски победник на Напреварот Филантропија за Зелени Идеи!

 • Кошници полни пчели во Македонија!

  Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

 • Човековиот ум наспроти природата – 0:1

  Само кога природата би создала подобар начин….

 • Во посета на пермакултурните градини во Шипка, Бугарија

  Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

 • Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

  Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

Најнови вести

Кошници полни пчели во Македонија!

Прекрасно видео за реткоста во светот – чување на пчели во традиционални кошници!

Човековиот ум наспроти природата – 0:1

Само кога природата би создала подобар начин….

Пролет и мирисот на свежо искосена трева

Работам, слушам бучава, погледнувам комшијата платил косачи да ја косат тревата во дворот. Куќата е празна, никој всушност не живее во неа, но редовно се одржува. Едниот коси со електрична…

Брошура Пермакултурни алатки за одржливо живеење

Нашата прва брошура за одржливост и пермакултура.

Стандард за производство на храна Наша Добра...

Се обидовме да го создадеме првиот независен стандард.

Во посета на пермакултурните градини во Шипка,...

Пол и Софи од Британија создаваат прекрасни градини во Бугарија

Прогласени најдобрите зелени идеи 2016

Наша Добра Земја во 2015 како победник, во 2016 како дел од жирито. Избраните за 2016 се следните:

Актуелно
 • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

  И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉