Пазарче Буњаковец

Со цел да бидеме достапни на потрошувачите од централно градско подрачје, летото 2015 закупивме тезга на пазарчето Буњаковец. Искуството ни беше дека веќе ретко кој купува на пазар, Буњаковец го перцепираат како скап и го одбегнуваат, оние кои пазарат таму 20 години си имаат свои луѓе каде пазарат, а особено тоа дека на 50Ц под тендите на тезгите е тешко да се преживее. Секоја чест на искусните пазарџии, им остапивме место иако целиот пазарски background setting беше незаменливо искуство достојно за филм.

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉