Про биодиверзитет бизнис

Бизнис кој е про биодиверзитет генерира финансиски поврати и истовремено има позитивно влијание во зачувувањето на биодиверзитетот. Заедниците во кои живееме и компаниите имаат бенефит од употребата на природните ресурси и услугите на екосистемите.

Наша Добра Земја од страна на Глобалниот Природен Фонд е избрана како еден таков бизнис во согласност со Interreg EU програмата. Прочитајте повеќе (страна 16): GNF EcoKarst Brochure PBB 06-2018-eng

Брошурата е достапна на 7 јазици (Англиски, Германски, Словенечки, Српски, Босански, Романски, Хрватски, Унгарски) тука.

За повеќе вести од областа на бизнис и биодиерзитет: www.business-biodiversity.eu

 

 

 

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉