Сум слушнала за неделната органска кошничка, што е тоа?

Неделната органска кошничка е кошничка со свежо органско сезонско овошје и зеленчук која ја добива секој член еднаш неделно. Станувајќи наш член, се преплаќате и за кошничката. Таа се подигнува (или вршиме достава) секој четврток. Количината на производи варира во зависност од сезонските плодови. Цената е секогаш иста (500 ден/кошничка). За истата вршите уплата (2.000ден или 2.500 ден во случај кога има 5 четвртоци во месецот) однапред. Видовите и количините на плодови ги комбинираме во задругата (член/волонтер), секогаш најсвежите и најубави и квалитетни производи кои ги добиваме ги планираме за кошничките. Доколку како наш член сакате вие да волонтирате и да ја комбинирате, контактирајте не. Правиме една кошничка дополнително, која служи за замена доколку нешто сакате да смените од вашата. Можете да погледнете како изгледаат кошничките во различните сезони во годината:

мај 2016
Мај 2016
Феб 2016
Феб 2016
Јуни 2016
Јуни 2015
Јуни 2015
Јули 2015
Пролет 2015
Пролет 2015

За повеќе информации погледнете тука, за дополнителни прашања контактирајте не на novclen@dobrazemja.org

 

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉