Од кои градови/реони се производите кои ги продавате?

Локалното органско производство има смисла доколку е што поблиску до конзументот. На тој начин, се намалува енергијата која се троши и загадувањето кое се генерира за сметка на амбалажа, транспорт, ладење, исл. Од друга страна пак, Скопје и поголемиот дел од неговата околина не се најчистите предели во земјата, и дополнително, постојат органски производители, но сеуште не во доволен број. Од тие причини моменталните локации од каде набавуваме се:

  1. Оние кои сметаме дека се најчисти, или пак, доколку нема друг производ од подобар реон,
  2. Го земаме производот од единствениот од кој имаме можност во моментот.

Во продавницата е забележано од каде потекнува производот, доколку се случи да не е а ве интересира, ве молиме прашајте не.

Конкретно набавувме од: околината на Кочани, Струмица (30км одалеченост), Скопска Црна Гора, Делчево, околината на Кратово, Пробиштип, околината на Виница, Градско (Кавадарци).

Актуелно
  • Триото “Органско Зелено“ стана квинтет

    И ве поздравува од Добра Земја: марула, блитва, млад лук, млад кромид и неговото височество – СПАНАЌ 😉